Inleiding

Misschien heb je wel een Turkse vriendin of vriend? Of misschien heb je wel Turkse buren of een Turkse collega. Zou je het dan niet leuk vinden om eens gratis Turkse les te volgen. Gewoon, om beter contact te krijgen met je collega of buren en in hun moedertaal met hen te kunnen communiceren! Turks leren is leuk! De taal is compleet anders dan de Nederlandse taal. Zo heeft het Turkse alfabet andere letters en is de uitspraak anders. Naast het leren van de Turkse taal maak je in de Turkse les automatisch ook kennis met de Turkse cultuur. Het familiegebeuren is voor Turkse mensen belangrijk en ook het sociale leven met vrienden.

Gratis Turkse les

Natuurlijk kun je een betaalde cursus Turks volgen, maar er bestaan verschillende mogelijkheden om gratis Turkse les te volgen. En dat is aantrekkelijk, want het bespaart je geld! Het enige dat je hoeft te investeren is tijd. En dat heeft zo zijn voordelen:
  • Je kunt zelf bepalen wanneer je studeert, in de avonduren of juist liever in de ochtend als je nog lekker fris bent.
  • Ook je studietempo heb je zelf in de hand. Leer je makkelijk, dan kun je in je eigen tempo de lessen volgen. Heb je iets meer tijd nodig om je de taal eigen te maken, dan doe je het iets rustiger aan.
  • En je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je aan de studie besteed. Ben je druk en heb je maar een half uur of drie kwartier per dag over, dan ga je toch lekker die tijd bezig met gratis Turkse les!

Hoe vind ik gratis Turkse les?

Wanneer je toegang hebt tot het internet kun je daar verschillende mogelijkheden vinden om gratis Turkse les te volgen. Voor het gemak staan hier een paar sites waar je gratis Turkse les vindt.
  • www.codegurus.be In de eerste les leer je basiszinnen Turks zoals: goedemorgen, goedenavond en welterusten. Daarnaast leer je ook de uitspraak van de Turkse letters. In de tweede les leer je het alfabet en zo gaat de cursus langzaam verder.
  • www.gratiscursus.net Op deze site worden veel gratis cursussen aangeboden en zo ook Turkse les.
De cursus bestaat uit 56 lessen. De lessen beginnen bij basiszinnen en uiteindelijk leer je om zelfstandig zinnen te maken. De cursus is interactief.

Voordelen gratis Turkse les

Als je Turks kunt leren, kun je natuurlijk een betaalde cursus volgen. Maar wat zijn nu de voordelen van gratis Turkse les?
  • Het is gratis en het kost je niets.
  • Het cursusmateriaal is toegankelijk voor vrijwel iedereen.
  • Er is een laag instapniveau en de oefeningen leuk en speels.

Motivatie

Turks leren is leuk, maar het vraagt wel om een goede motivatie en inzet. Turks leren is anders dan een cursus Duits volgen. De Turkse taal heeft namelijk een andere alfabet en ook de woorden lijken niet op het Nederlands. De Duitse taal is veel meer gelijk aan de Nederlandse taal en dat zorgt er voor dat je woorden herkent. In de Turkse taal zul je weinig woorden herkennen. Maar, laat dat je niet weerhouden om Turks te leren!