Inleiding

Zou je ook wel Spaans willen spreken, zodat je als je op vakantie in Spanje bent aan die leuke Spaanse jongen of dat leuke Spaanse meisje haar naam kunt vragen? Natuurlijk, kom je met Engels ook ver, maar je maakt vast meer indruk als je het in het Spaans vraagt. Spaans is een warme taal en je herkent het zuidelijke temperament in de taal terug. Het Spaans wordt door veel mensen gesproken. Ruim 300 miljoen mensen over de hele wereld spreken Spaans en nog eens twee miljoen mensen spreken Spaans als tweede taal. Zou je dat ook niet willen? Wil je eens kijken of het leren van de Spaanse taal iets voor jou is, dan kun je gratis een les Spaans volgen. Hier ontdek je hoe het is om Spaans te leren.

Teleac

Teleac heeft een themasite Cultuur en Taal. Op deze site heb je de mogelijkheid om gratis de Spaanse taal te leren. Spaans voor beginners is een online cursus. Tijdens de cursus maak je kennis met de Spaanse taal en cultuur. De website is opgebouwd in thema's, zoals het thema:
  • shoppen,
  • waar zijn we,
  • een praatje maken en
  • hoe kom ik er?
Lijkt het je leuk om Spaans te leren? Je kan hier alvast oefenen met:
  • Spaanse woorden die altijd meervoud worden aangegeven
  • Spaanse woorden voor boom
  • Spaanse dierennamen
Met elk thema ga je oefenen aan de hand van spelletjes, meerkeuzevragen en schrijfoefeningen en luisteroefeningen. Je kunt op je eigen tempo en in je eigen tijd de lessen volgen en natuurlijk net zo lang oefenen tot je in de winkel een praatje in het Spaans kunt maken.

You Tube

Een andere mogelijkheid om Spaanse les te krijgen, is eens op You Tube te kijken. Hier worden verschillende gratis Spaanse lessen aangeboden. Niet alles is natuurlijk even betrouwbaar, maar het loont zeker om hier eens te kijken. Want er zijn ook gewoon mensen die het echt leuk vinden om jou gratis Spaans te leren.

Per e-mail

Via Ele Madrid kun je gratis Spaanse lessen volgen via de e-mail. Deze taalschool biedt naast de gratis e-maillessen ook betaalde lessen. Maar het is zeker leuk om op deze manier kennis te maken met de Spaanse taal. In de e-maillessen leer je de basisbeginselen van de Spaanse taal. Heel handig natuurlijk! En mocht je verder willen met de Spaanse taal dan kun je bij deze site ook een betaalde cursus gaan volgen.

Kosteloos

Zo als je ziet zijn er veel mogelijkheden om gratis Spaanse les te volgen. En het leuke is dat het je niets kost, maar je wel iets leert! Dat is natuurlijk mooi mee genomen. Aan de andere kant, vraagt het wel wat van je! Spaans leren vraagt:
  • Motivatie! Want zonder motivatie gaat het je niet lukken om je de Spaanse taal eigen te maken.
  • Tijd! Voor het leren van de Spaanse taal moet je gewoon even rustige een uurtje of ander half de tijd nemen.
  • Doorzettingsvermogen! Het is natuurlijk makkelijk af om af te haken als het even niet lukt. Er zijn geen andere studenten die je even een duwtje in de rug geven. On-line studeren doe je vaak alleen! Maar als je even doorzet, dan gaat het vaak de volgende oefening weer beter!