Inleiding

Ga jij deze zomer op vakantie in Griekenland? Of heb je toevallig familie in Griekenland wonen? Dan is het natuurlijk heel leuk als je zelf ook een woordje Grieks praat. En niets hoeft je te belemmeren om Grieks te leren, want kunt je tegenwoordig zelfs gratis Griekse les volgen. Makkelijk toch? Griekenland is een land van zon, stranden, maar ook van cultuur en architectuur. Het Grieks is een eeuwenoude taal en in zonder dat je het weet ken je al een aantal Griekse woorden. Denk maar eens aan alfabet, drama, psychologie, theologie en synoniem. Misschien wist je dit nog niet, maar zelfs ons alfabet stamt van het Grieks af. Ook de Europese cultuur is beïnvloedt door de Grieken. Denk maar eens aan de Griekse bouwstijl en de architectuur van gebouwen. Behalve Grieks leren, maak je bij Griekse les ook kennis met de Griekse cultuur.

Gratis Griekse les

Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. En dat is het ook! Wie toegang heeft tot het internet heeft toegang tot gratis leren en daar hoort ook het gratis leren van de Griekse taal bij. Via het internet worden verschillende gratis Griekse lessen aangeboden. En als je goed zoekt, kun je ook via de Griekse radio en tv gratis Grieks volgen.

Gratis Grieks via het internet

Zoals gezegd, kun je via het internet gratis Griekse les volgen. Wanneer je googelt op de woorden gratis Griekse les vind je al snel webpagina's waar gratis Griekse les wordt aangeboden. Voor het gemak geven wij je een aantal voorbeelden van webpagina's:
  • www.nationale mediasite.nl Op deze site wordt gratis Griekse les aangeboden.
  • grieksetaal.startpagina.nl Hier vind je een totaal overzicht van wat er te vinden is op het gebied van Grieks.
  • www.itips.nl Hier leer je samen met Bassie en Adriaan een mondje Grieks. Nu, dat is toch superleuk!
<h2>Kwaliteit van de gratis Griekse les</h2> Misschien klinkt het je een beetje goedkoop in de oren en vraag je je af of zo'n gratis cursus wel van goede kwaliteit is. Nou, dan kunnen we je verzekeren dat een gratis les Grieks niet onderdoet voor een betaalde cursus. In een gratis les Grieks leer je basiszinnen, het alfabet en de grammatica. In de cursus worden leuke oefeningen aangeboden en als je het treft, kun je zelfs luistervoorbeelden op je mp3-speler downloaden, zodat je overal kunt oefenen.

Feitjes

Hebben we nog niet overtuigd dat leuk is om Grieks te leren, dan volgen hier nog een aantal feitjes over Griekenland die je misschien over de drempel helpen.
  • De inwoners van Griekenland zijn heel gastvrij en vriendelijk en altijd in om een praatje te maken met buitenlanders.
  • Grieks wordt gesproken op Griekenland en Cyprus, daarnaast zijn er emigranten in verschillende landen die ook Grieks spreken.
  • De Griekse keuken kent heel veel heerlijke gerechten die inmiddels ook in Nederland bekend zijn. Denk maar eens aan: souvlaki,tzatziki,moussaka en gyros.