Inleiding

Bonjour, madame, voulez vous une pistolet? Deze Franse zin is natuurlijk makkelijk, want je herkent er al een Frans woord in, namelijk pistolet. Dit woord gebruiken we ook in Nederland. En zo kent de Nederlandse taal nog meer leenwoorden. De Franse taal en cultuur heeft ook in Nederland zijn invloeden. Denk maar eens aan de Franse wijnen en de Franse keuken. Daarnaast is Frankrijk een favoriet vakantieland, waar Nederlanders graag op vakantie gaan. Vind jij het nu leuk om de Franse taal te leren, dan bestaan er verschillende mogelijkheden om Franse lessen te volgen. Dit kan in Frankrijk zelf op een taalschool, maar je kunt ook gratis Franse les volgen.

Waar kan ik gratis Franse les volgen?

Op het internet vind je verschillende websites waarop gratis Franse les wordt aangeboden. Om het je makkelijk te maken, vind je hieronder de links. Maar het loont zeker de moeite om zelf ook eens te googelen op: gratis Franse les. www.gratisfransleren.nl Op deze site vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om gratis Frans te leren. Zo is er voor beginners gratis Franse les en voor gevorderden is er een opfriscursus. www.teleac.nl Op de site van Teleac kun je gratis online Frans leren. De cursus is heel leuk opgezet met oefeningen en spelletjes. In de cursus leer je de grammatica, spellen en de kerntaal. Daarnaast kun je gratis mp3-bestanden downloaden, zodat je overal de zinnen kunt oefenen.

Gratis Frans per e-mail

Een andere mogelijkheid is om gratis Franse les per e-mail te volgen. De cursus is voor beginners en gevorderden. Een keer per drie weken ontvang je een nieuwsbrief met het nieuwe zinnen. Ook leuk om te doen. De cursus is gericht op werk en vakantie.

Wat is het voordeel van gratis Franse les?

Een van de grote voordelen is natuurlijk dat het kosteloos is en je er niets voor hoeft te betalen. Het geld dat je anders kwijt zou zijn aan een betaalde cursus kun je nu voor iets anders gebruiken, zoals een vakantie naar Frankrijk. Mocht je misschien denken dat het niveau en de kwaliteit van gratis Franse les onderdoet voor een betaalde cursus dan kun je dit vooroordeel vergeten. De gratis Franse lessen zijn kwalitatief goed en er worden leuke en gevarieerde oefeningen aangeboden. De opbouw van de lessen gaat van makkelijk naar moeilijk.

Is Frans leren moeilijk?

Omdat de Nederlandse taal veel Franse leenwoorden kent, ken je ongemerkt al een heel aantal Franse woorden. Denk maar eens aan: ambulance, aubade, ambassade, attaque. Doordat je deze woorden ken, ben je ook al gedeeltelijk bekend met de uitspraak van Franse woorden. En dat is makkelijk bij het leren van de Franse taal. De Franse grammatica kent ook onregelmatige werkwoorden en deze zul je gewoon moeten leren. Ook de naamval van de woorden is iets dat je je eigen zult moeten maken. Maar laat dat je niet weerhouden om de Franse taal te leren