Inleiding

Stel je voor... als monteur verzorg je onderhoudsbeurten aan machines. Je werkt in een overal hebt zwarte handen, maar je bezoekt veel bedrijven en komt met veel mensen in aanraking. Ook in het buitenland wordt jouw service gevraagd. En dan suggereert je baas, die dik tevreden over je is, om een Engelse les te gaan volgen. En dat lijkt je inderdaad een goede stap, want praten met handen en voeten om iets duidelijk te maken is verre van ideaal. Met een gratis Engelse les zet je een stap in de goede richting. In de Engelse les maak je kennis met de Engelse taal en cultuur. Zo kun je na de les goed afwegen of het volgen van een cursus Engels ook iets voor jou is. Omdat Engels de meest gesproken taal is in de wereld is het aan te raden, wanneer je Engels weg gezakt is of wanneer je gewoon weg nooit Engels hebt geleerd een gratis Engelse les te volgen!

Waarom een gratis Engelse les?

Het is natuurlijk een stap om te beginnen met een gratis cursus Engels, daarom heb je de mogelijkheid om een gratis Engelse les te volgen. In deze Engelse les maak je kennis met de Engelse taal en cultuur en krijg je een indruk van de gratis cursus Engels. Na de gratis Engelse les heb je een beeld gekregen wat de gratis cursus Engels inhoud en kun wel overwogen beslissen of je begint aan de gratis cursus Engels.

De Engelse taal en cultuur

Kennismaking met de Engelse taal gaat eigenlijk als vanzelf, overal om je heen zie je Engelse woorden. Denk maar eens aan de woorden: Burger King, Mac Donalds of Phone House. En wij gebruiken in onze taal ook Engelse leenwoorden. Misschien realiseer je je dat niet, maar de woorden: kids, summersale, e-mail, babyboom, babyshower... woorden die wij uit het Engels hebben geleend! Ook onze Nederlandse samenleving kent invloed vanuit het Engels. Denk maar aan de populaire English High Tea! Typisch Engels, heerlijke hapjes, sandwiches en een pot thee. Daarnaast is Londen een populaire stad om te winkelen en is Engeland een heerlijk vakantieland. Denk maar eens aan de Engelse cottage, de landelijke dorpjes en steden als Oxford en Camebridge.

Engels op school

Op alle lagere scholen is Engels een verplicht vak. Afhankelijk van het onderwijsaanbod van de school wordt er al op de kleuterschool aandacht aan besteed of begint met in de middenbouwgroep. Daarnaast is Engels ook een verplicht vak op de middelbare school en is het zelfs mogelijk tweetalig onderwijs te volgen. Ook de Nederlandse regering vindt het belangrijk dat je Engels beheerst.

Waarom zou ik Engels leren?

  • De Engelse taal is de wereldtaal en dat betekent dat er vele miljoenen mensen Engels spreken. Ben je in het buitenland dan kun je makkelijk op het Engels terug vallen omdat je er van uit kunt gaan dat veel mensen wel een mondje Engels praten.
  • Omdat Engels de wereldtaal is wordt er binnen de media, politiek, bedrijf en de entertainment wereld vaak in het Engels gecommuniceerd. Wil je vooruit komen in je werk dan kan dat eigenlijk alleen als je ook Engels praat.
  • Veel films en liedjes zijn in het Engels geschreven en zo kun je deze ook begrijpen.
So lets talk in English!