Multi culturele samenleving

De Nederlandse cultuur is vandaag de dag een multiculturele samenleving. Kijk maar eens naar de verschillende bevolkingsgroepen in Rotterdam. Hier zul je een mengeling tegenkomen van Antillianen, Marokkanen, Turken, Polen en Chinezen. Misschien heeft u toevallig een Turkse buurvrouw of woont u juist in een volkswijk, waarin veel Turkse families wonen of heeft u in uw werk te maken met Turkse collega's, klanten of cliënten. Dan is het zeker de moeite waard om eens te overwegen een cursus Turks te volgen. Vaak verwachten wij dat de allochtone bevolkingsgroep het Nederlands leren, maar waarom niet eens de stap andersom zetten? Om uw buurvrouw, collega, cliënt beter te begrijpen en beter contact te krijgen, is het volgen van een cursus Turks een eenvoudige, maar waarschijnlijk een stap met positieve uitwerking.

De Turkse taal

Het Turks is de officiële taal van Turkije. Naast het Turks zijn er nog andere Turkse talen die door minderheden in landen van de Balkan en Kaukasus worden gesproken. En natuurlijk wordt het Turks door migranten gesproken. Het Turks is gebaseerd op het Latijns alfabet, maar kent niet alle letters die wij in ons alfabet kennen. De letters z, q en w kent het Turks alfabet niet, maar zij hebben weer andere letters toegevoegd. Ook worden de letters in het Turks anders uit gesproken dan in het Nederlands. Een voorbeeld van een Turkse zin is: Senin adin ne? Dat betekent: Hoe heet jij? Als antwoord kun je geven: Benim adim... Ik heet...

Is Turks leren moeilijk?

Turks leren is niet zo eenvoudig, dit heeft te maken met het feit dat Turks weinig op het Nederlands lijkt. De uitspraak is anders en zul je weinig woorden herkennen. Het Duits is een Romaanse taal en lijkt daarom op het Nederlands, maar dat is het Turks niet. Daarnaast is het voordeel van het Turks dat het een logische taal is en grammaticaal minder moeilijk dan het Nederlands. Wanneer je gemotiveerd bent om Turks te leren zal het je zeker lukken! En natuurlijk geldt, maar dat is bij het leren van elke taal, wanneer je de mogelijkheid hebt om in de praktijk te oefenen en veel Turks hoort, zul je het sneller leren!

Gratis cursus Turks

De gratis cursus Turks is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de Turkse cultuur en de grondbeginselen van de Turkse taal wil leren. In de gratis cursus Turks zul je kennismaken met:
  • het Turks alfabet
  • de uitspraak van de letters en
  • de grammatica.
Daarnaast leer je een basis woordenschat van de Turkse taal, zodat je je verstaanbaar kunt maken bij de bakker, de supermarkt, met een Turkse vriendin een eenvoudig gesprek kunt voeren of in Turkije de weg kunt vragen. Natuurlijk leer je ook in het Turks tellen!

De inhoud van de cursus

De cursus is eenvoudig van opzet. Eerst maak je kennis met het Turks alfabet en leer je de uitspraak van de letters. Daarna leer je de Turkse begroeting: Hoe gaat het, hoe heet je? Ook leer je eenvoudige grammaticale principes. Naarmate de cursus vordert, ga je meer leren over de grammatica en wordt de woordenschat uitgebreid. De cursus is zo opgebouwd dat je stap voor stap de Turkse taal leert!