Inleiding

Spanje is een populair vakantieland onder jongeren in de zomer en in de winter bij de oudere mensen. Heerlijk genieten van de Spaanse cultuur, de stranden en de Spaanse warmte! In Spanje wordt Spaans gesproken, maar meer dan 250 miljoen mensen over de hele wereld spreken Spaans. Denk hierbij aan Latijns-Amerika. Daarnaast zijn er ook nog eens veel mensen die Spaans als tweede taal spreken. Met recht kun je zeggen dat het Spaanse een wereldtaal is. In Spanje wordt er net zoals in Nederland ook Spaans dialect gesproken. Het dialect heeft te maken met het anders uitspreken van bepaalde klanken. In de gratis cursus Spaans leert u het gewone Spaans en wordt er kort iets over dialecten verteld.

Spaanse invloeden

Nederland heeft vanuit de geschiedenis connecties met Spanje. Denk maar eens aan het Spaanse volkslied: “De koning van Hispanje heb ik altijd vereerd.” Tijdens de tachtigjarige wereldoorlog is Nederland door Spanje overheerst. Maar naast deze link zijn er andere invloeden, denk maar eens aan de Tapas restaurantjes of het Flamingo dansen, de Spaanse muziek...Allemaal Spaanse cultuurelementen die wij warm welkom heten in de Nederlandse cultuur!

Waarom een cursus Spaans?

Een gratis cursus Spaans is zo gek nog niet. Zeker niet wanneer u voor uw werk een aantal weken naar Spanje gaat of wanneer u op een internationaal bedrijf werkt. Want bij een goede en helder communicatie begint alles! Wanneer u u zelf verstaanbaar kunt maken, geeft dat een prettig gevoel en bent u veel minder afhankelijk van de ander. Maar natuurlijk is een gratis cursus Spaans ook heel handig als je in de zomer op vakantie gaat of juist in de winter in Spanje overwintert. Dan kan u bijvoorbeeld een gerecht bestellen in een restaurant, zoals
  • Spaanse voorgerechten
  • Spaanse hoofdgerechten
  • Spaanse nagerechten

Gratis cursus

Op het internet worden veel gratis cursussen aangeboden. Dit kan variëren van een gratis cursus website maken tot een gratis taalcursus. Het aanbieden van een gratis cursus, maakt dat de informatie voor iedereen toegankelijk is.
  • Spaanse woorden in de keuken
  • Spaanse woorden in de badkamer
  • Spaanse woorden in de tuin
  • Spaanse woorden in de supermarkt
Niemand kan meer zeggen dat leren te duur is, want er valt veel gratis te leren! Je kunt je altijd blijven ontwikkelen. Gratis zegt ook niets over de kwaliteit van de cursus. De gratis cursussen zijn vaak goed en op niveau, dat wil zeggen dat juist de gratis cursus toegankelijk is voor een leek. Het niveau is niet te hoog en dat voorkomt dat je snel af haakt. De gratis cursus is juist voor veel mensen een uitkomt. Het kost niets, je doet het in je eigen tijd en het instapniveau is laag.

Inhoud van de cursus

Naast het aanleren van de Spaanse taal wordt er in de cursus ook aandacht besteedt aan de Spaanse cultuur, want een taal kun je niet los zien van de cultuur. In de gratis cursus Spaans maak je kennis met:
  • de fonetiek: de uitspraak van de klanken,
  • de spelling
  • en basiswoorden.
Verder leer je tellen in het Spaans, leer je beleefdheidsvormen en maak je kennis met bepaalde culturele gewoontes. De cursus bestaat uit luisteroefeningen, schrijfopdrachten en praktijkopdrachten. Het Spaanse dat je leert is vaak door een native speaker (iemand die Spaans als moedertaal heeft) ingesproken, zodat je het echte Spaans leert. Buena suerte.