Inleiding

Heb je je hart verpand aan Griekenland? Of luister je graag Griekse muziek? Heb je Griekse vrienden of Griekse familie? Dan is het leren van de Griekse taal een verrijking! Wanneer je de Griekse taal beheerst, kun je de mensen in Griekenland verstaan, een praatje met ze maken en dan weet je ook eindelijk waar het Griekse liedje over gaat! Modern Grieks is de voertaal in Griekenland. Je hebt ook oud Grieks, maar dat wordt niet meer gesproken. Er zijn verschillende mogelijkheden om het Grieks te leren. Zo kun je er voor kiezen om tijdens je vakantie in Griekenland een cursus Grieks te volgen. Of je vindt het juist prettiger om thuis Grieks te leren, dan kun je kiezen voor een online cursus of een gratis cursus Grieks. Wanneer u een mondje vol Grieks spreekt, kun u op vakantie de locale bevolking ontmoeten. En Grieken staan er om bekend dat ze graag een praatje maken.

Griekse Feitjes

 • Grieks wordt al 30 eeuwen gesproken en kent daarom een lange taalontwikkeling. Het Grieks zoals het vandaag de dag wordt gesproken lijkt weinig meer op het oude Grieks, maar het is hier wel op gebaseerd.
 • Grieks wordt gesproken op Griekenland en Cyprus, daarnaast zijn er emigranten in verschillende landen die ook Grieks spreken.
 • In Nederland kennen we Griekse leenwoorden, zoals: museum, centrum, trauma en tentamen.
 • De Griekse keuken in Nederland met gerechten als: souvlaki,tzatziki,moussaka en gyros.

Gratis cursus Grieks

Zo als gezegd, zijn er verschillende mogelijkheden om de Griekse taal te leren. Maar wat is er nu makkelijker dan een gratis cursus Grieks te volgen en wat zijn de voordelen?
 • U betaalt geen cursusgeld. De cursus is gratis en dit betekent dat iedereen met een laag inkomen of weinig budget de mogelijkheid heeft om de Griekse taal te leren.
 • Studeren op eigen tempo. U studeert op het moment dat u het best uit komt, dit kan in de ochtend, middag of avond zijn. Dat maakt niets uit! Het is aan u!
 • Kwaliteit. Mocht u denken dat een gratis cursus onderdoet voor een betaalde cursus dan heeft u het mis. Ook de kwaliteit van gratis cursussen zijn uitstekend.
 • Toegankelijk. Omdat een gratis cursus als doel heeft toegankelijk te zijn voor een grote doelgroep is het instapniveau laag. Dit betekent niet dat u weinig leert, maar de cursus niet op een onnodig hoog niveau start. Heel prettig en dit voorkomt dat u snel afhaakt!

Oefening

De cursus bestaat uit verschillende oefening.
 • De luisteroefening: hier hoort gesproken tekst. Meestal zijn de luisteroefeningen ingesproken door een native speaker.
 • De schrijfoefeningen. Hier leert u de taal schrijven.
 • De praktijkopdrachten. Met wat u in de cursus geleerd heeft, gaat u in de praktijk aan de slag.

Cultuur

Naast het leren van de taal maakt u in de cursus ook kennis met de Griekse cultuur. De Griekse cultuur heeft namelijk heel Europa beïnvloedt. Dit is met name terug te zien in architectuur en kunst. Binnen de Griekse cultuur staat het familieleven centraal. Griekse mensen hechten hier veel waarden aan en mocht je in Griekenland op vakantie zijn, dan is het natuurlijk heel leuk om eens bij een Griekse familie op bezoek te gaan.