Engels als wereldtaal

Het Engels wordt door veel mensen als een tweede taal gesproken, daarnaast is Engels ook de wereld voertaal en wordt Engelse gebruikt binnen universiteiten en internationale organisaties. Veel films zijn ook Engelstalig. Onze Nederlandse taal is doorspekt met Engelse woorden. Denk maar eens aan de woorden: daten, flyer, mobile, funshoppen, kids of summersale. Deze Engelse leenwoorden zijn helemaal deel gaan uitmaken van de Nederlandse taal. Maar ook als je door een winkelstraat loopt zie je op veel reclameborden Engelse termen. Wat dacht u van de Burger King of The Phone House?

Aanmelden cursus

In welke stad wilt u uw cursus volgen?
  • Cursus Engels Utrecht
  • Cursus Engels Maastricht
  • Cursus Engels Amsterdam
  • Cursus Engels DenHaag
  • Cursus Engels Haarlem
  • Cursus Engels Eindhoven
Je kunt wel zeggen dat het modern Engels de belangrijkste taal is voor o.a.: luchtvaart communicatie, media communicatie en toerisme, politiek, radio en entertainment. Het beheersen van de Engelse taal is daarom onmisbaar in de 21 e eeuw!

Gratis cursus

Om het leren van de Engelse taal toegankelijk te maken voor mensen uit alle lagen van de Nederlandse bevolking zijn er gratis cursussen op de markt. In deze cursus maakt u kennis met de Engelse taal en leert u het basis Engels dat u nodigt heeft om u verstaanbaar te kunnen maken en te begrijpen waar het om gaat. Een gratis cursus is natuurlijk ideaal. De cursus is samengesteld door vakkundige mensen die u als leerling op het oog hebben. De cursus is niet “te moeilijk” of “lastig”. De gratis cursus Engels sluit aan bij uw niveau en leert u de basisbegrippen van de Engelse taal.

Voorbeeld cursus Engelse taal

Zo maar een voorbeeld. U werkt als telefoniste bij een bedrijf en met schaamte moet u bekennen dat na de mavo u verder geen Engelse les meer heeft gehad. Op een dag krijgt u een Engelse klant aan de telefoon, u probeert zo goed en kwaad als het gaat te communiceren met beetje Engels dat u kent, maar dan raakt u de draad van het gesprek toch kwijt en geeft uw de verbinding maar snel door aan een collega die het Engels wel beheerst. Dan is het tijd om een cursus Engels te gaan volgen, zodat u de volgende keer de klant begrijpt en in het Engelse zijn of haar vraag kunt beantwoorden. Dat is toch fantastisch!

Cursus

De gratis Engelse cursus is toegankelijk voor mensen met weinig kennis van de Engelse taal. De cursus sluit aan bij wat u al weet. Door middel van eenvoudige oefeningen, zoals het herkennen van Engelse leenwoorden in de Nederlandse taal of het opschrijven van Engelse woorden die u zelf al kent, maakt u kennis met de Engelse taal. En stapje voor stapje wordt u binnen geleid in de Engelse taal. U krijgt luisteropdrachten, schrijfopdrachten, zoekopdrachten en de hele cursus is opgeleukt met aansprekelijke plaatjes.

Waarom een Cursus Engels?

Zoals gezegd is de Engelse taal de wereldtaal en wordt er binnen media, toerisme en het bedrijfsleven veel gecommuniceerd in het Engels. Met als gevolg dat er veel Engelse leenwoorden in de Nederlandse taal zijn. Om mee te gaan met de ontwikkelingen van de 21 e eeuw is een basiskennis van de Engelse taal onontbeerlijk. Met een gratis cursus wordt het leren van de Engelse taal wel heel eenvoudig en bent u verzekerd dat u een volgende keer niet met een mond vol tanden staat of dat u een handleiding van een apparatuur niet begrijpt.