Communicatieve vaardigheden, overal bij te gebruiken

Er wordt je een cursus communicatieve vaardigheden aangeboden. Je vraagt je af wat je daaraan hebt, je kunt immers toch Nederlands praten? Toch zijn communicatieve vaardigheden heel belangrijk in je leven. Je communiceert op allerlei verschillende manieren, niet alleen door middel van praten maar ook met je lichaamstaal kun je communiceren. De laatste manier van communiceren verloopt vaak onbewust. Toch is je lichaamstaal erg belangrijk in de communicatie met je medemensen. Aan de lichaamstaal van iemand kun je vaak zien hoe dat diegene zich voelt. Daarnaast is de manier waarop dingen gezegd en gebracht worden, van grote invloed op de sfeer van een gesprek.

Lichaamstaal

Met je lichaam beeld je vaak je gevoelens uit zonder dat je het in de gaten hebt. Wanneer je erg boos bent, straal je woede uit. Ook wanneer je rustig praat, is het voor de medemens duidelijk dat je ergens boos over bent. Wanneer je verdrietig bent, gaat je lichaam onbewust in de verdrietige stand. Omdat deze dingen onbewust gebeuren, heb je er dus geen idee van dat het gebeurt. Wanneer je je lichaamstaal bewust kunt beïnvloeden, kan dat voordelen leveren. Als je iets moet vertellen aan een grote groep met mensen en je staat er onzeker en in elkaar gedoken bij, komt dat veel minder goed over dan wanneer je jezelf opricht en naar het publiek kijkt. Mensen zullen dan eerder geneigd zijn om naar je te luisteren.

Spraak

Ook wanneer je met iemand in gesprek bent, kun je je woorden op een bepaalde manier verpakken. Veel mensen voelen zich snel aangevallen wanneer ze kritiek krijgen, vervolgens gaan ze zich verdedigen. Vaak gebeurt dit door met de vinger te wijzen naar alle dingen die jij een keertje fout hebt gedaan. Dit is natuurlijk niet de manier en het begint al bij de wijze waarop de kritiek gebracht wordt. Je moet er niet omheen draaien maar probeer het op zo’n manier in te pakken dat het niet aanvallend overkomt. Je kunt woorden als: “altijd” en “nooit” beter vermijden. Probeer eerder te vertellen wat jou is opgevallen en begin je zinnen met: “het is mij opgevallen dat…” of “op mij komt het over alsof…” op die manier ontwijk je het wijzen met het vingertje en voelt de persoon zich minder snel aangevallen. Let hier ook op bij het ontvangen van kritiek. Het is vaak opbouwend bedoeld, maar niet goed verpakt.

De cursus

Tijdens de cursus ga je met verschillende casussen aan de slag waarbij je de ene keer de verzender bent en de andere keer de ontvanger. In het begin zul je zonder training een rollenspel doen. Je reageert op de manier waarop je altijd reageert en dit zal verder worden geanalyseerd in de training. Daarbij wordt niet alleen op de spraak gelet, maar ook op je lichaamstaal. Je goede en je slechte punten worden uitgelicht en je leert steeds kritischer naar jezelf kijken. Daarnaast leer je ook beter om gaan met kritiek. Je lichaamstaal moet overeenkomen met de woorden die gezegd worden. Na de cursus merk je dat je op een andere manier mensen benaderd en op een andere manier met kritiek om kunt gaan. Tevens ben je je bewust van je lichaamstaal.

Schriftelijk communicatief

Als laatste belangrijke onderdeel van de communicatieve vaardigheden belichten we de schriftelijke vaardigheden. Wanneer je iemand een brief schrijft, moet je je realiseren dat het enige wat de ontvanger krijgt zijn geschreven woorden. De lichaamstaal en het gevoel erachter staan niet op papier. Schriftelijk communiceren is zo mogelijk nog moeilijker daardoor. De ontvanger kan geen feedback vragen over de manier waarop het bedoeld is, het is daarom erg belangrijk dat je je op een goede manier uitdrukt. Een goede brief schrijf je dus niet in een paar minuten. Wanneer je iets wil vertellen en het op een goede manier wil doen, zul je er de tijd voor moeten nemen.