In het Engels zaken doen, moet kunnen

Wanneer je een baan hebt, zul je regelmatig in aanraking komen met de Engelse taal. Je hebt vaak boeken die alleen in het Engels zijn geschreven en eventuele klanten kun je alleen in het Engels aanspreken. Het is dus erg handig om Engels te kunnen spreken en schrijven. Nou is het Engels dat tijdens werk wordt gesproken, het business Engels, anders dan het Engels dat je alledaags tegen komt. Het is aan te raden om een cursus business Engels te volgen zodat je op die manier weet hebt van de verschillende begrippen binnen jouw vakgebied in de Engelse taal.

Voordelen

Wanneer je begrijpt waar de klant het over heeft, dat wil zeggen dat je de begrippen kunt uitleggen en er feedback op kunt geven, zul je vaak zien dat een klant eerder geneigd is om met je in zee te gaan dan wanneer je niet weet wat hij bedoeld en het moet opzoeken of navragen aan een andere collega. Het geeft een professionele sfeer als je op een ontspannen manier elkaar kunt duidelijk maken wat je bedoeling is. Je klant zal zich eerder op zijn gemak voelen. Daarnaast is het ook handig om klanten binnen te halen. Wanneer je bijvoorbeeld een website hebt, is het aan te raden om ook in het Engels je diensten aan te bieden. Op die manier trek je meer klanten.

Engelse tekstboeken

Regelmatig moet je voor een onderzoek bronnen nazoeken. Vaak zijn deze bronnen alleen in het Engels te krijgen en daarom is het extra handig om te begrijpen wat erin staat. Alleen wanneer je weet wat er staat, kun je beoordelen of de bron geschikt is om te gebruiken voor het onderzoek dat je doet of het onderzoek dat je na moet kijken. Wanneer je goede bronnen gebruikt, zijn je onderzoeken van hogere kwaliteit en worden ze eerder gebruikt als bron in andere onderzoeken wat goed is voor je naamsbekendheid. Daarnaast kun je zelf ook artikelen produceren in het Engels die gebruikt kunnen worden door andere mensen en ook dat is goed voor je bedrijf.

Business Engels

Onthoudt dat niet alle begrippen in het Nederlands zomaar vertaald kunnen worden naar het Engels. Het komt regelmatig voor dat een woord in het Engels totaal niet overeenkomt met het Nederlandse woord, maar dat er toch hetzelfde bedoeld wordt. Het is daarom zeer aan te raden om een groep werknemers een cursus business Engels te laten volgen. Op die manier hebben ze een keer de begrippen gehoord en weten ze wat ze ermee aan moeten. Belangrijk is dat je de begrippen blijft herhalen en af en toe een keer test of alles nog begrepen wordt. Je houdt je medewerkers up to date en dat zul je merken in je bedrijf.

Cursus Engels volgen

Een cursus voor business Engels kun je aanvragen bij verschillende bureaus. Probeer om een aantal aanbiedingen te vergelijken en kijk ook naar de reviews. De ene cursus is de andere niet en je wilt uiteraard wel een goed resultaat. Wanneer je als werknemer een cursus volgt, stel je dan ook open om iets te leren. Het helpt je in je dagelijks werk en bovendien staat het goed op je cv als je later ergens anders wilt solliciteren. Je zult merken dat je jezelf prettiger voelt in een gesprek met klanten als je weet waar dat deze klanten het over hebben.