Assertiviteit cursus

Ontwikkel jezelf en sta sterk in je schoenen: volg de assertiviteit cursus. Het doel van de assertiviteit cursus is het aanleren om voor jezelf op te komen. Je wilt niet meer dat:
  • je baas je niet begrijpt en;
  • dat collega's er vandoor gaan met jouw bedenksels en ideeen;
  • je vrienden bepalen wat jij gaat doen;
  • en dat je partner jouw leven inricht.
Het wordt dan ook tijd dat je jezelf gaat ontwikkelen door de assertiviteit cursus te volgen. De tijd is voorbij dat je over je heen laat lopen! Je gaat er dan ook voor en zegt wat je vindt. Vind je het ook tijd dat andere mensen naar je moeten luisteren, volg de cursus assertiviteit en ook jij kunt er tegen aan.

Opkomen voor jezelf

Een belangrijk onderdeel van de assertiviteit cursus is het aanleren hoe je voor jezelf moet opkomen. Dit wordt bereikt door assertief te zijn echter op een overtuigende niet agressieve manier. Overtuigingskracht moet de sterkte van je betoog worden. Mensen luisteren dan ook naar je en jouw ideeen. Daarmee kunnen obstakels worden verholpen danwel voorkomen juist door rationeel te denken. Overtuigingskracht en luisteren naar wat mensen te zeggen hebben. Het is heel belangrijk om te weten hoe een ander op jou reageert maar ook hoe jezelf op anderen reageert. Middels handige oefeningen leer je via de assertiviteit cursus hoe je:
  • je stem en lichaamstaal moet gebruiken om anderen te overtuigen;
  • maar ook hoe je daarmee anderen kunt overtuigen van jouw mening.
De assertiviteit cursus is een belangrijke stap in je leven, omdat je daarmee het heft in eigen handen neemt.

Jouw mening telt

Jij moet voor jezelf opkomen en de belangrijkste persoon in je leven ben jezelf. Neem het heft in eigen handen en kom voor jezelf op. Het moet zaak zijn dat jij anderen vertelt wat te doen, juist omdat je hen begrijpt. Jouw mening is dan ook belangrijk. Wees overtuigd van jezelf en ook jij kunt iets doen aan hoe anderen over je denken. Volg de assertiviteit cursus om meer uit jezelf te halen dan wat je tot nu toe hebt bereikt. Ga verder met jezelf en verruim je blik. Kom op voor jezelf zodat je sterker wordt. De assertiviteit cursus maakt dat je groeit en meer aan jezelf denkt.

Assertiviteit voor vrouwen

Vrouwen worden vaak onderdrukt door de man, en veelal neemt de vrouw dat voor lief. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Kom voor jezelf op zonder meer in een relatie. Ook jij kunt meer uit jezelf en je relatie halen door de assertiviteit cursus te volgen. Ook jij hebt als vrouw binnen een relatie een belangrijke positie en dat mag de man ook respecteren.

Keuzes maken

Heb je ook het gevoel dat je als vrouw benadeeld wordt danwel voor minder waardig wordt aangezien. Dan wordt het tijd dat je de assertiviteit cursus gaat volgen. Kom voor jezelf op en neem het woord. Wees overtuigd van jezelf zodat je een goed weerwoord hebt en keuzes die goed voor jezelf zijn maakt. Maak iets van je leven door nu de assertiviteit cursus te volgen.